Nieuws

Versnel uw computer met SSD

Hebt u een oudere laptop of desktop die niet de gewenste prestaties levert? Geef uw computer een nieuw leven en verbeter de systeemprestaties zonder een nieuwe laptop of Desktop te hoeven kopen. Vervang simpelweg de bestaande harde schijf met een Kingston SSD (solid state drive) en geniet van het sneller werken en spelen.

Je gebruikt momenteel een laptop of pc met een harde schijf, waarom zou je overstappen op een SSD? Een SSD heeft ten opzichte van een harde schijf veel voordelen. Een van de grootste voordelen van een SSD is de toename in snelheid. In tegenstelling tot een traditionele Harddisk is een Solid State Drive (SSD) tot wel 10x sneller.

Redenen voor een upgrade naar SSD:
Sneller opstarten en toepassingen laden
Betere gegevensbescherming

Wees niet bang voor deze eenvoudige maar doeltreffende manier om de prestaties te verbeteren en de capaciteit van uw oudere computer te vergroten.

Wij van Optie1 Assen installeren de SSD volledig voor u, U heeft uw systeem snel terug en het voelt alsof u een heel nieuw systeem hebt gekocht!

Instagram heeft nu ook spraakberichten

Instagram heeft nu ook spraakberichten

Instagram-gebruikers kunnen voortaan ook gesproken berichten versturen. Met de app zijn voortaan in privé-gesprekken korte boodschappen in te spreken en te verzenden.

Instagram maakte de nieuwe functie voor het versturen van spraakberichten in Instagram Direct maandagavond bekend. De gesproken berichten mogen maximaal een minuut lang zijn. De voicechatfunctie werkt vergelijkbaar met die van Facebook Messenger en WhatsApp.

De optie is ook beschikbaar in groepsgesprekken. De functie wordt geleidelijk uitgerold onder gebruikers van zowel de Android- als de iOS-app van Instagram.

Zo werkt het
Open een gesprek in Instagram Direct, beschikbaar via het papieren vliegtuigje rechtsboven in de app. Houd je vinger ingedrukt op het microfoon-icoontje en spreek je bericht in. Laat het icoontje los om je gesproken bericht te versturen.

Handsfree inspreken kan ook: veeg met je vinger omhoog, zodra je het microfoonicoontje indrukt bij het opnemen.

Pas op voor imitatie opladers

Pas op voor imitatie opladers

Afgelopen tijd is er in het nieuws veel gewaarschuwd voor imitatie opladers. Deze opladers stoppen niet met opladen wanneer je smartphone vol is. Daarnaast geeft een imitatie oplader geen constante stroom waarvoor het moederbord van je smartphone overbelast kan raken of kapot kan gaan.

Bij Optie1 Assen adviseren we je graag. Je kan bij ons originele Apple en Samsung oplaadkabels en adapters kopen.